Valse raclette
Ingrediƫnten voor de raclette voor 2 personen
- 500-700gr in de schil gekookte aardappelen
- +/- 600gr raclettekaas in schijfjes gesneden
- Paprikapoeder
Bereiding:
- de gekookte aardappelen pellen en in schijfjes op de bodem van de pan met anti-aanbaklaag leggen
(geen boter nodig – de kaas is vet genoeg) - de schijfjes raclettekaas verdelen op de aardappelen
- terug een laag aardappelen en raclettekaas tot alles in de pan ligt
- strooi er paprikapoeder over
- de pan op middelmatig vuur zetten met deksel
- wanneer de kaas in het midden begint te pruttelen is de valse raclette klaar.
- op de bodem van de bradpan bakt er een lekkere korst
Garnituren en bijgerechten:
- augurkjes en ajuintjes op azijn
- verse salade, radijzen, tomaatjes
- maiskorrels, aspergen in glas
- Ardeense-hesp